!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Bli en Indigee du og!
Dersom du er ung same og har en idé du trenger hjelp til å gjøre om til forretning, eller har et foretak du mener flere burde kjenne til, ja da har du nå mulighet til søke om hjelp og deltakelse i prosjektet som NSR samarbeider om med urfolksorganisasjoner i barentsområdet: Indigenous Entrepreneurship. 

Publisert: 28.09.2010

Dersom du har en god idé du trenger hjelp til å utvikle, eller allerede har en bedrift innenfor nye næringer som for eksempel foto, turisme eller moderne design, eller innenfor tradisjonelle næringer som for eksempel jakt og fiske, duodji eller reindrift kan prosjektet vise seg å være noe for deg. Prosjektets målsetning er å utvikle foretak blant urfolksungdom i barentsregionen og deltakerne skal ha foretak eller forretningsideer nært knyttet til urfolkskultur og urfolkstradisjoner.

Indigenous Entrepreneurship (IE) – eller Indigee som vi også kaller det – er et prosjekt drevet av NSR i samarbeid med Sámiid Riikkasearvi / Svenska Samernas Riksförbund (SSR), Suoma Sámi Guovddášsearvi / Finske Samers Sentralforbund (SSG) og det Internasjonale Barentssekretariatet (IBS). Prosjektet samarbeider med Samerådet og urfolksorganiasjoner i Russland (bl.a. OOSMO, Sameforeningen i Murmansk), den nenetsiske organiasjonen Yasavey, en organisasjon for komifolket, Komi Voyter, og den vepsiske organisasjonen Vepsisk Kulturforening.

Prosjektets målsetning er i korthet å gi økt sysselsetting og flere foretak, øke samarbeidet over grensene og bidra til et større nettverk for urfolksungdom i barentsregionen.

Gjør deg kjent med prosjektet på Indigenous Entrepreneurships hjemmeside, eller undersøk IEs facebookside. Det er søknadsfrist ganske så snart, men så langt vi vet vil denne bli utvidet, så det er ennå tid til å kaste seg med!

 

 

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S