!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Alta samiske barnehage 20 år
Mange hadde møtt opp
20 års innsats med å drive samisk barnehage ble markert lørdag 18.september i Alta. Da kunne daglig leder for barnehagen Inga Kristine Siri og leder for Álttá sámiid searvi John Harald Skum invitere til fest for både små og store.

Publisert: 19.09.2010

Det hadde møtt opp barn og foreldre, ansatte og gjester fra både Alta kommune, Sametinget og NSR da Álttá sámi mánaidgárddi markerte sitt 20 års jubileum.

Tore BongoLeder for Álttá sámiid searvi John Harald Skum fortalte at han også hadde ledet sameforeningen dengang da barnehagen markerte sitt 10 års jubileum da han åpnet feiringen. Skum trakk frem det arbeidet som veteraner som Tore Bongo hadde stått for i den sammenheng. Tore Bongo som også er æresmedlem i sameforeningen fortalte om oppstarten og utviklingen som har skjedd siden den tid. Ansatt Marit Ragnhild Vars har arbeidet i barnehagen siden oppstarten - og hun fortalte om spenningen da hun begynte i sin nye jobb i Alta.

NSR og NSRs sametingsgruppe ville markere arbeidet gjennom 20 år, og i den sammenheng overrakte sametingsrepresentant Silje Karine Muotka blomster til både lederen for sameforeningen og Marit Ragnhild Vars. I tråd med samisk tradisjon måtte daglig leder Inga Siri grave frem en krone før hun mottok to samekniver fra NSR.

- Mer konkret språktiltak enn det dere har gjort gjennom tyve år, er vanskelig å finne sa Muotka i sin tale. - Jeg tror ikke jeg tar for hardt i når jeg anslår at over 200 samiske barn har fått et tilpasset samisk barnehagetilbud i denne barnehagen. Muotka sa at NSR har som mål at alle barn skal få et tilpasset samisk barnehagetilbud, og at ett ønske var å kunne øke kapasiteten i denne barnehagen slik at alle som ønsker det kan få tilbud om plass. -For å få dette til trenger vi støtte sa Muotka med klar adresse til Alta kommune og Sametinget.

- Det står respekt av innsatsen som foreningen har gjort på dette feltet i lang tid. Hvem andre enn Álttá sámiid searvi ville tatt ansvar for å etablere samisk barnehage i Alta for tyve år siden sa Muotka som påpekte at det ikke alltid er slik at det offentlige tar sitt ansvar for å sikre samiske barnehageplasser. - I denne barnehagen får ungene styrket sitt språk, sin kultur og de opplever stor trygghet sa Muotka som også roste barnehagens utviklingsarbeid.

Moro i barnehagen

 

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Jeg er stolt av dere! av Ann-Mari Thomassen 20.09.2010 11:07
Alta samiid searvi og alle ressurspersoner tilknyttet manaidgardi/barnehagen kan være stolt. Det er gjort en imponerende innsats for samisk språk og kultur. Vi er stolte av dere!!
Jeg er stolt av dere! av Ann-Mari Thomassen 20.09.2010 11:07
Alta samiid searvi og alle ressurspersoner tilknyttet manaidgardi/barnehagen kan være stolt. Det er gjort en imponerende innsats for samisk språk og kultur. Vi er stolte av dere!!
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S