!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon 1 million ekstra til ungdom
NSR satser på ungdom i forslag til sametingsbudsjett 2011. – Fremtiden for samisk språk og det samiske samfunnet er knyttet til at samiske ungdommer velger å satse på utdanning, samisk språk og samisk kultur, sier sametingsrepresentant Kirsti Guvsám.

Publisert: 17.11.2010

Økt stipend
– Vi vet at det er viktig å motivere samisk ungdom i videregående opplæring til å velge samisk språk i fagkretsen. Derfor foreslår NSR å øke stipendet til elever i videregående utdanning som har samisk som fag med en halv million kroner, sier Guvsám. – Jeg er glad for at NSR over flere budsjettforhandlinger har foreslått å øke stipendet for elever som tar samisk på videregående skole,  sier Guvsám, som sitter i Sametingets Omsorgs-, oppvekst- og utdanningskomite.

Utvekslingsordning
– Mange elever som har fag med vekt på samisk innhold eller samisk språkopplæring trenger mangfoldige og styrkede læringsarenaer. Derfor har vi foreslått en utvekslingsordning for Sápmi slik at elevgrupper kan foreta studiereiser og ekskursjoner av faglig betydning, sier Guvsám. – Jeg vet at det er stort behov for en støtteordning som dette, fortsetter Guvsám, som håper å få flertall for forslaget om å sette av 400.000 kroner til ordningen. – Dette er en ordning som vil bety mye for  hver enkelt elev.

NuorajTV
I budsjettforslaget har NSR også foreslått å støtte tiltaket NuorajTV. NuorajTV er en lulesamisk internettkanal, bygd opp som YouTube, av og for ungdom med lulesamisk bakgrunn. – Vi vil støtte NuorajTV fordi det er viktig med lulesamisk medietilbud for ungdom. NuorajTV er i så måte spesiell siden ungdom selv har tatt initiativ til å etablere denne kanalen. Vi mener det er viktig å støtte dette, og vil i budsjettet gi 100.000 til NuorajTV, sier Guvsám avslutningsvis.

 

--------

Sámegillii / på samisk

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Ap vil ikke støtte NuorajTV av Kirsti Guvsám 01.12.2010 09:59
Det er nå slik at det kun er NSR som har foreslått støtte til Nuoraj Tv. Arbeiderpartiet og flertallet har ikke foreslått noe som helst, noe som er beklagelig. De kunne i sitt budsjettforslag ha lagt inn støtte til Nuoraj TV. I tillegg er det slik at overføring fra regjeringa til Sametinget ikke akkurat er noe å skryte av. Derfor har vi ikke så mange midler å fordele, som vi skulle ønsket. Uansett, Nuoraj TV kan søke om mer enn 100 000, men vi vil at de skal være garantert minimum den summen.
Ultratynt lag av Ole Olsen 30.11.2010 19:44
Det er langt bedre enn ingenting, dessverre kunne man kanskje tillagt, for summen er ikke allverden. Men slik blir det når flere aktører i det samiske samfunnet starter opp gode prosjekter, og behovene generelt er store. Den riktige adressat for frustrasjonen er nok ikke Sametinget, som kun forvalter midlene på vegne av den norske stat. Det er nok de norske politiske partier som er nøkkelen til midler her...
Bra iniativ av NSR av fornøyd lulesame 19.11.2010 13:20
Bedre en ingenting i allefall:)
Kladdefinansiering av Lulesame II 18.11.2010 23:06
Vi behøver politikere som tør å tenke helhet, og ikke smøre symbolske pengesummer utover i et ultratynt lag over det samiske samfunn. Hundretusen betyr sulteforing og frustrerte ungdom.
NuorajTV av Kirsti Guvsám 18.11.2010 13:40
100 000 er en start, og vi håper det kan utvikle seg videre. Dette er for øvrig søkerbaserte midler, slik at Nuoraj TV kan søke om mer. Men vi vil sikre minimum 100 000.
Bare en symbolsk sum? av Lulesame 17.11.2010 20:38
Dette høres bra ut for et prosjekt som NuorajTV - men kostnaden for å drive prosjektet videre er nok ti-femten ganger høyere enn det foreslåtte beløpet. For å gi et bilde på dette, vil 100.000 kroner være nok til én 15-20% stilling...
Noereh! av Kirsti Guvsám 17.11.2010 16:08
I tillegg til dette styrker vi samiske kultur- og ungdomsorganisasjoner med kr. 200 000,- Her er Noereh! vår nye samiske ungdomsorganisasjon en av målgruppene! Så da er det bare å søke om midler ;)
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

NSRs historie
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget
NSR går imot kollektiv avstraffelse
  • Rådet kopierer NSR

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S