!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon - Rystet over APs dobbeltspill
- Jeg er direkte rystet av opplysningene om at parlamentarisk leder for AP i posisjonen på Sametinget Willy Ørnebakk i sin rolle som fylkestingsrepresentant stemmer for å legge ned Vågsfjord videregående skole avdeling Skånland sier sametingsrepresentant Ann-Mari Thomassen for Norske Samers Riksforbund (NSR).

Publisert: 17.11.2009

– Man må spørre i hvilken retning Willy Ørnebakks lojalitet går, eget parti eller samiske ungdom? Derfor har jeg store problemer med å skjønne at Ørnebakk ikke ønsker å videreføre dette tilbudet som er så viktige for samisk ungdom, kulturutvikling og samisk språk sier Thomassen. - Mange av faglærerne på Skånland har tatt videreutdanning i samisk kultur, religion og historie sier Thomassen som mener at det å rive dette fagmiljøet opp med roten vil føre til at innsatsen som er gjort med tanke på samisk fagutvikling er fånyttes.

Sametinget har i mange år satset på samarbeidsavtalen med Troms fylkeskommune deriblant gjennom styrking av samisk fagutvikling på skolen i Skånland, men dette river ned satsningen som er gjort med tanke på både menneskelige, faglige og økonomiske ressurser sier lederen for Oppvekst-, omsorgs- og utdanningskomiteen på Sametinget Silje Karine Muotka (NSR). - Arbeiderpartiet har ikke troverdighet i forhold til Sametingets arbeid med å kjempe for bygdeskolene når ikke deres egen parlamentariske leder støtter politikken som de fører avslutter Muotka (NSR)

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

NSRs historie
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget
NSR går imot kollektiv avstraffelse
  • Rådet kopierer NSR

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S