!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon – Samisk barne- og ungdomsteater til Tana
NSR/SfP foreslo på Sametinget  03.12.2009 at forprosjektet om etableringen av "Samisk barneteater" i Tana skulle prioriteres i forbindelse med Sametingets budsjett for 2010. Sametingets flertall stemte ned forslaget.

Publisert: 07.12.2009

– Ser ikke Sametingets posisjon det viktige arbeidet som det samiske barne- og ungdomsteateret gjør? spør sametingsrepresentant for NSR/SfP og NSRs politiske nestleder Trond Are Anti. – Teateret er med på å styrke og utvikle samisk språk. Teateret bidrar til at samisk høres i offentlige sammenhenger. Å spille skuespill på samisk styrker også barns og unges samiske identitet.

Tana kulturskole er i dag i teten når det gjelder samisk barne- og ungdomsteater i de samiske språkområdene på norsk side. Visjonene bak arbeidet med det samiske barne- og ungdomsteateret er å bli et samisk ressurssenter. Målet er å etablere “Sámi mánáid teáhter”. På dette teateret skal samiske barn produsere samiskspråklig teater for samiske barn basert på ny samisk dramatikk. Teateret vil bli et samisk kultursenter som kan ta i mot barn fra alle deler av Sápmi, fra finsk, norsk, svensk og russisk side, til teaterfaglige kurs i Tana.

Anti forklarer at tanken og målsetningen bak dette teateret er så god at det ikke kan stoppe her. Anti mener at et tiltak som er så treffende når det gjelder å styrke og utvikle samiske barns og unges språkbruk, og også styrke deres selvfølelse og samiske identitet, ikke må stoppe opp. Han vil følge saken videre opp på Sametinget, og arbeide for at det finansieres.

 

-----

Sámegillii / på samisk

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

NSRs historie
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget
NSR går imot kollektiv avstraffelse
  • Rådet kopierer NSR

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S