!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Sørsame tar over i vest
Leder i Bergen sameforening: Anette Kristine Søreide (foto: privat)
Bergen sameforening har avholdt sitt årsmøte for 2013. Anette Kristine Søreide er nyvalgt leder som tar over en forening med økende aktivitet.

Publisert: 16.04.2013

21. mars avholdt Bergen sameforening (BSS) sitt årsmøte for 2013. Årsberetningen viser at det forrige styret har prioritert det vi kan kalle for lavtersklete møteplasser, og satset på å være en sosial arena for samer i Norges nest største by. Man har også hatt suksess med å tilby ulike kurs, hvor både nybegynnerkurs i nordsamisk, og matlagingskurs med den entusiastiske forfatteren og matkultureksperten Lajla Spik hadde god oppslutning og fikk stor oppmerksomhet lokalt.

– Den forrige perioden viser god aktivitet på tross av at vi måtte gjennom både ordinært og ekstraordinært årsmøte med en del utskiftning av styremedlemmer. Vi har altså brukt mye ressurser på intern administrering grunnet disse møtene og frafallet, men dette har langt fra tatt arbeidslysten fra oss, sier en fornøyd og nyvalgt leder, Anette Kristine Søreide. 

– Nå er veien videre for oss at BSS skal sørge for samiske møteplasser slik at samene kan være sosiale sammen, BSS skal jobbe for språkkurs og kurs i samisk håndtverk. Og BSS skal være en kulturaktør i Bergen og jobbe for at man i større grad kan få presentert det samiske i Norges nest største by.

– Vi skal likevel også se oss tilbake, og jeg vil takke det forrige styret for sitt arbeid. Vi synes det spesielt er artig at vi har hatt en ikke-same som fungerende leder i over et halvt år. Mardoeke Boekraad er sterkt engasjert i samisk kultur, og har bidratt godt i miljøet. Hun er en av dem som viser at vi samer virkelig er avhengig av støttespillere blant majoritetsbefolkningen, sier Søreide.

Styret består etter årsmøtet i 2013 av følgende: Leder Anette Kristine Søreide og styremedlemmene Mardoeke Boekraad, Arvid Sjøseth og Ivan Tubez. Varamedlemmer er Rolf Rasmussen og Anne Marte Johnsen. Valgkomite er Kjellaug Enoksen og Mona Tornensis Hornæs. En revidering av foreningens vedtekter har fastsatt styremedlemsantallet til fire, inkludert leder.

Og selv om bildet nedenunder er fra det ekstraordinære årsmøtet fra august i 2012, og viser styret som ble valgt da, ja så bringer vi det. Det er et fint bilde, og har grunnet en telefons lunefullhet vært skjult helt til for en ukes tid siden da det plutselig dukket opp igjen. Vi synes det fortjener å bli publisert, så skal vi etterhvert få lagt ut bilde av dagens styre. På bildet her ser vi dagens leder Anette Kristine Søreide nede til venstre, med dagens styremedlemmer Arvid Sjøseth og Mardoeke Boekraad i midten og til høyre. Øverst fra venstre er Elen Ingeborg Hætta, Elin Vollen og Kjellaug Enoksen som har fratrådt styret.

Styret i Bergen sameforening fra ekstraordinært årsmøte august 2012 til mars 2013.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S