!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Økt ungdomsaktivitet i NSR

Noen av styremedlemmene i Dielddanuorguovllu Nuorak. Fra venstre: Henrik Kristian Atle Olsen, Ánná Káisá Partapuoli, Marita Kristin Eilertsen, Pia Jeanett Fløystad.


Ungdomsengasjementet i NSR er i oppsving rundt omkring, med oppstart av egne ungdomslag og økt ungdomsengasjement generelt.

Publisert: 30.01.2013

– I 2012 ble det startet et ungdomslag i Alta som har klart å stabilisere seg med ganske mange medlemmer og et fint aktivitetsnivå. Nå i 2013 har ungdommen i markasamisk område startet en forening, Dielddanuorguovllu Nuorak, som i disse dager søker opptak i NSR, forteller leder for NSRs ungdomsutvalg, Piera Heaika Muotka.

Han mener det økte engasjementet kan ha flere forklaringer, og viser til at NSRs lokallag både har en sosial og kulturell funksjon samtidig som de arbeider med og er engasjerte i politikk.

– Lokallagene i NSR har alltid hatt en viktig sosial funksjon. NSRs lokallag har vært med på å bygge opp de samiske samlingspunktene som vi har i dag. Blant annet var det gjennom ungdomslokallag i NSR at både Riddu Riđđu og Márkomeannu kom til. Behovet for samlingspunkter er nok også en del av forklaringen på det økte engasjementet nå i dag, men samtidig tror jeg helt bestemt at vi ser at flere ungdommer ønsker å være med på å forme dagens Sápmi, og at de velger NSR fordi de ønsker et skifte i hvem som styret Sametinget, forteller Muotka.

I tillegg til den lokale aktiviteten planlegger NSRs ungdomsutvalg, som består av samiske ungdommer fra lokallag i hele Norge, en større ungdomskonferanse i april.

– Det blir en konferanse der vi skal diskutere hva vi som ungdom i dag ønsker med fremtidens Sápmi, og temaet er ČSV. Hva var de store sakene til ČSV-bevegelsen på 1970- og 1980-tallet, og er det nyttig å ta begrepet tilbake i 2013? 

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S