!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Inviterer til listesamarbeid
NSR ønsker listesamarbeid med Samefolkets Parti i Ávjovári valgkrets.
Valgstyret i Ávjovári valgkrets hadde sitt første konstituerende møte i Jergul onsdag 14. januar. Der ble Egil Utsi valgt som leder, og det ble også besluttet å invitere til listesamarbeid med Samefolkets Parti.

Publisert: 19.01.2009

Etter at de nye valgforskriftene nå har tredd i kraft, omfatter Ávjovári valgkrets kommunene Karasjok, Kautokeino og Porsanger. Det skal velges inn 9 sametingsrepresentanter fra denne kretsen.

Egil leder arbeidet

På møtet ble det bestemt at Egil Utsi fra Karasjok Sameforening skal lede valgstyret. Som nestleder ble Ánne Márjá Gaup Eira fra Maze Sameforening valgt. Øvrige medlemmer er Mikkel Ailu Logje og Ellen J. Sara Eira fra Kautokeino Sameforening, Biret Risten Sara fra Karasjok Sameforening og Berit Inga O. Hætta fra Maze Sameforening.

Ønsker samarbeid med SfP

Valgstyret har allerede sendt en formell invitasjon til Kautokeino Samefokets Parti, Karasjok Samefolkets Parti og Nordkapp og Porsanger Samefolkets Parti med tanke på å stille felles liste i kretsen.

I invitasjonen vises det til at både NSRs og Samefolkets Partis landsmøter har godkjent en intensjonsavtale om samarbeid.

2. plassen til Karasjok SfP

- Vi synes det er rett og rimelig at begge parter får like mange listekandidater.  Siden det er naturlig at Aili Keskitalo inntar førsteplassen, så må andreplassen gå til Karasjok Samefolkets Parti, heter det videre i brevet som er sendt til Samefolkets Parti. Siden det konkrete listesamarbeidet bør komme i gang så snart som råd, er svarfristen satt til 26.01.09.

Kommenter denne artikkelen   


Kommentarer:
Mediaklovn? av lei mediaposering 01.02.2009 23:35
Kanskje han Egil Utsi bør vurdere å snakke direkte med SAB isedetfor å forhandle gjennom Avvir. Synes det er helt amatørmessig å tilby Tretnes en rådplass gjennom mediene, istedtfor å ta det opp i internt. Dette gjør Utsi hele tiden, han poserer for mediene. Det er vel ikke et så godt bidrag til å få til samarbeid i Karasjok!
Nikkinen sier til Avvir av Anonym 22.01.2009 21:21
at det NSR sier kommer fra løse lufta. Vel, de har nok hatt møter før http://www.samefolketsparti.no/website.aspx?displayid=2536
EN liste det beste av Anonym 22.01.2009 21:19
Helt usansynnlig at en lokal Samefolkets Parti Liste i Karasjok kan klare å samle nok stemmer. SaB folk i Kauto stemmer på den lista som Aili og Klemet Erland står på. Porsangerfolkene stemmer på ... NSR og AP.
Felles medlemsmøte av HJ 21.01.2009 19:42
Karasjoga NSR og Karasjoga SAB bør holde felles medlemsmøte akkurat som Deanu NSR og Deanu SAB. Møtes og snakkes alle sammen!
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S