!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Vil ikke ha læremiddelmillioner?
Presidentkandidat Aili Keskitalo (NSR) synes det er merkelig at Ap og Jørn Are Gaski sa nei til en økning på 3 millioner til produksjon av nye samiske læremidler.
Det er ikke lett å forstå seg på politikere som den ene dagen sier det ene, og den neste noe helt annet. Så også på Sametinget. Det ferskeste eksempelet i så måte er rådsmedlem Jørn Are Gaski som taler med to tunger om samiske læremidler.

Publisert: 27.11.2008

Det siste året har det vært et voldsomt fokus på samiske læremidler – eller rettere sagt: mangelen på samiske læremidler. Og bra er det! På vegne av Norske Samers Riksforbund (NSR) kan jeg forsikre om at vi vil gjøre alt vi kan for å gi elever og lærere tilgang på nye og oppdaterte samiske læremidler. Jeg tror samtlige sametingspolitikere er enige i at dagens situasjon kan vi ikke leve med.

Skuffelsen var stor da Regjeringens forslag til statsbudsjett ikke inneholdt en eneste krone ekstra til samiske læremidler. Det er desto viktigere at Sametinget nå selv viser vilje til å prioritere, og derfor har vi foreslått å øke denne posten med 3 millioner.

Uverdig dobbeltspill av Gaski

Gaski har ønsket å fremstille seg selv som en forkjemper og ”ryddegutt” i læremiddelsaken. Det er flott at rådsmedlemmet viser interesse for denne viktige saken, men behandlingen av Sametingets budsjett viste med all tydelighet at Gaski i denne saken driver et uverdig dobbeltspill.

På den ene siden hevder han at læremidler er hans hjertesak, men når det kommer til stykket stemmer han i mot en sårt tiltrengt økning i budsjettet øremerket produksjon av nye samiske læremidler.

Hvorfor? Er det fordi forslaget kommer fra NSR? Eller er det fordi læremiddelløftet går ut over Ap`s interne satsing på Sametingssystemet, slik som flere heltidspolitikere?

Motstridende uttalelser

NRK Sámi Radio 07.10.08: Sametingsråd Jørn Are Gaski er svært skuffet over at regjeringen ikke bevilger mer penger til samiske lærebøker. – Det er uheldig at regjeringen overlater Sametinget alt ansvar for å løse mangelen på samiske lærebøker, sier Gaski. Med det fokuset som har vært på læremiddel-mangelen hadde han forventet at sentrale myndigheter ville sette av ekstra midler til å få et skikkelig løft for samiske barn. Sametinget legger fram sitt budsjett i midten av oktober, og må da innenfor den totale budsjettrammen de har fått, vurdere hvor mye penger som bør brukes på samiske skolebøker. – Hvis det skal bli en større hastighet på produksjonen av samiske læremidler, så er det ikke noe hjelp i fra regjeringen iallfall, sier Gaski.

NRK Sámi Radio 25.11.08: – Det er meningsløst å bare pøse på med nye millioner kroner ukritisk til samisk lærebokproduksjon slik NSR ønsker det, sier sametingsråd Jørn Are Gaski (Ap). Gaski mener at det nødvendigvis ikke er antall millioner som er avgjørende for hvor vellykket en læremiddelproduksjon er. - Før vi foretar en ytterligere økning, må vi være sikre på om vi bruker de riktige verktøyene. Derfor skal vi nedsette et utvalg for å utrede saka.

Ikke tid til å vente på utredninger

Dette henger ikke på greip! Nå bør Arbeiderpartiet bestemme seg for om det er behov for mer midler til læremiddelproduksjon, eller ikke. Utredninger er vel og bra, men det er faktisk mulig å gjøre ting parallelt. Vi kan gjøre noe i dag! Innser Jørn Are Gaski det, eller lukker han ørene fordi det er NSR som snakker?

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Flere bøker av Frustrert mor 28.11.2008 10:25
Kan ikke dere slutte å krangle, og i stedet sørge for at det blir laget flere lærebøker på samisk???? Ungene våre trenger det, og tida går mens dere krangler. De rekker jo å bli store før dere får fingern ut!
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S