- Kurset starter kl 10:00 og holder på til i 15:00 tiden på etter middagen. Det blir på samme plass som i fjor - på sletta oppafor bebyggelsen i Hagan i Harstad. Vi skaffer til veie reinkjøtt fra Anders Huva i Kongsvika, Nordre-Nordland, sier Pedersen.
I fjor var det 16 deltakere fra fire kommuner. - I år har vi et litt annet opplegg. Noen har hatt problem med hvordan de skal bruke det røyka reinkjøttet. Derfor vil vi i tillegg til sjølve røykinga også ha et lite kurs parallelt for å demonstrere bruken av det røyka kjøttet. Vi vil også vise prepareringa, altså saltinga før røykinga. Vi vil også være nøyere på veden som vi bruker, forklarer Kjell E. Pedersen.
Vi kommer ikke til å røyke så mye som sist. I stedet inviterer vi folk til å ta med seg fisk eller kjøtt heimefra som de kan røyke. Det blir Berit Anne Reinås som demonstrerer matlaginga og Nils Arne Rasmus som står for røykinga. De som er usikre på hvordan de skal salte lammelåret eller laksen som de tar med til kurset, tar kontakt med Nils Arne Rasmus.
Kontaktinformasjon:
Nils Arne Rasmus 909 37 180
Kjell Erland Pedersen 412 04 138, e-post: kjellep(a)online.no
Denne artikkelen på samisk
Kommenter denne artikkelen