!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Rådet overser Sametingets vedtak

Sametingsrepresentant Tor Mikalsen (NSR) understreker at sametingsrådet har å forholde seg til Sametingets plenumsvedtak.

 

Sametingsrepresentant Tor Mikalsen (NSR) mener at Sametingsrådet hopper bukk over Sametingets plenumsvedtak i saken om kongekrabbemeldingen. Dette er totalt uakseptabelt mener Mikalsen.

Publisert: 27.02.2008

Sametingsrådets virksomhetsberetning sier at Stortingsmeldingen om forvaltning av kongekrabben i stor grad er i tråd med Sametingsrådets syn. - Det er mulig stortingsmeldingen dekker det nåværende Sametingsrådet sitt syn. Men jeg vil påpeke at Stortingsmeldinga uansett på viktige områder ikke er i tråd med Sametingsplenum sitt vedtak fra februar i fjor, sier Mikalsen.

Regional forvaltning mangler

En av hovedpilarene i Sametingets vedtak var at den utøvende forvaltningsmyndighet skulle overføres til regionalt nivå der Sametinget skulle delta. Regional forvaltning er jo for øvrig noe som Kystfiskeutvalget også foreslår. Dette er utelatt i Kongekrabbemeldingen.

Rådet er i mindretall

- Det kan virke som om Sametingsrådet har ”glemt” Sametingets vedtak fra i fjor. Eller er det slik at rådet av en eller annen grunn prøver å dekke over at fiskeriministeren overser Sametinget i denne saken, spør Tor Mikalsen.

Han forventer at Sametingsrådet i videre konsultasjoner og øvrig kontakt med myndighetene vektlegger det Sametingsplenum mener både i forhold til krabbeforvaltningen og fiskerispørsmål generelt. - Sametingsrådet må ta til etterretning at de faktisk er et mindretallsråd, understreker Tor Mikalsen.Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S