!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Støtte til Keskitalo fra Samisk Kvinneforum
Aili Keskitalo fra Kautokeino har fått mye støtte etter at det ble kjent at hun stiller som lederkandidat i NSR. Nå får hun også støtte fra Sámi NissonForum som nylig har hatt årsmøte i Lujávri.

Publisert: 17.06.2003

 

 

"SNF-Sámi NissonForum vil støtte lanseringa av ei kvinne som leder i NSR, nemlig Aili Keskitalo fra Guovdageaidnu. Det er på tide at NSR igjen får en kvinnelig leder. Den første og eneste kvinnelige leder i NSRs 34-årige historie har vært nåværende visepresident i Sametinget, Ragnhild Nystad, i perioden 1985-1991.

 

SNF er optimistisk i forhold til samarbeidet med NSR i Sametinget og Sametingets vilje til innsats i likestillingssaker og kjønnsrelaterte spørsmål, spesielt i forbindelse med SPR-Samisk parlamentarisk råds likestillingskonferanse i Kiruna i mai. SNF ser fram til et samarbeid også med organisasjonen NSR og dens leder i disse saker, som er særs viktig å fokusere på i samisk samfunnsutvikling i dag", heter det i årsmøteuttalelsen fra Samisk Kvinneforum.

 Kvinneforumet viste også sin motstand mot finnmarksloven på sitt årsmøte. I en resolusjon heter det at Samisk Kvinneforum "godtar ikke regjeringas forslag til finnmarkslov, da den ikke vil fungere slik den foreligger, verken for den samiske eller den øvrige befolkningen i Finnmark. SNF støtter Sametingets argumentasjoner i at lovforslaget betyr en uakseptabel ordning for forvaltninga av Finnmarks ressurser. SNF vil derfor støtte Sametingets føringer og videre arbeid i denne saka."

Kommenter denne artikkelen   
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S