!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Keskitalo stiller som leder i NSR
Aili Keskitalo (34) fra Kautokeino er foreslått og har sagt seg villig til å stille som lederkandidat i Norske Samers Riksforbund (NSR). Det forteller en fornøyd Klemet Erland Hætta.

Publisert: 05.06.2003

Etter at nåværende leder Klemet Erland Hætta meddelte at han ikke tar gjenvalg som leder, har flere tatt til orde for at det nå er på tide at en av de største samiske organisasjonene får en kvinnelig leder. - Flere har foreslått overfor meg at Aili Keskitalo bør bli vår neste leder, og jeg er veldig glad for at hun har sagt seg villig til å stille. Det er så vidt meg bekjent ingen andre kandidater, forteller NSRs leder Klemet Erland Hætta.

Aili Keskitalo er på mange måter født og oppvokst i NSR, og kaller seg tredje-generasjons NSRer. Hennes farfar og mor var nemlig begge med på å grunnlegge Kautokeino sameforening for ganske nøyaktig 40 år siden. Aili Keskitalo er gift og har to barn. Hun jobber for tiden som prosjektkonsulent på Samisk Høgskole i Kautokeino. Keskitalo er nyvalgt leder i Kautokeino sameforening. Hun er også medlem av valgkomiteen i NSR, men det at hun nå selv er lansert som lederkandidat medfører at hun trekker seg fra dette vervet.

Nestleder i Kautokeino sameforening Leif Isak Nilut og resten av styret i foreninga stiller seg fult ut positive til at deres leder nå stiller som lederkandidat i NSR. Keskitalo får også støtte fra flere andre lokallag. Både leder i Maze sameforening, Anne Marja Gaup Eira og leder i Tromsø sameforening, Martin Urheim, sier at de stiller seg 100% bak forslaget om Keskitalo som leder i NSR. Også leder i Karasjok sameforening Ragnhild Nystad sier at hun stiller seg positiv til forslaget, selv om foreningen ikke har rukket å behandle saken enda.

Til nsr.no sier Aili Keskitalo at hun har gjort en grundig vurdering før hun takket ja til å stille som leder i NSR. - Å ta på seg et slikt verv får store konsekvenser både for arbeidssituasjonen og for familien. Jeg har fått god støtte både hjemme og hos andre, og det var medvirkende til at jeg takket ja, sier Aili Keskitalo. Hun kan videre fortelle at hennes hjertesaker er språk og utdanning. - Jeg har selv måttet kjempe for språket mitt, så jeg vet hvor viktig det er, sier hun.Kommenter denne artikkelen   
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S