!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

NSR vant skolevalget
Norske Samers Riksforbunds er strålende fornøyd med at NSR vant skolevalgene med 31, 8 % av de samiske ungdommenes stemmer. – Det er første gangen at det avvikles sametingsvalg i skolevalgene og dette var virkelig morsomt, sier presidentkandidat og leder, Aili Keskitalo Keskitalo og NSRs ungdomsutvalgs leder Káre-Elle Partapuoli.

Publisert: 07.09.2005

Norske Samers Riksforbunds presidentkandidat og leder, Aili Keskitalo er lykkelig etter å ha mottatt nyheten om at NSR vant skolevalgene med 31,8 % av ungdommenes stemmer. - Dette var virkelig en flott nyhet nå når valgdagen nærmer seg med stormskritt, uttaler Keskitalo. AP fikk 16,8% av stemmene i skolevalgene

Stolt over NSRs ungdomsutvalg

Aili Keskitalo vil fremheve Norske Samers Riksforbunds ungdomsutvalg som har reist rundt på de videregående skoler. Det er første året at det har vært arrangert skolevalg hvor elevene har hatt mulig til å stemme på de listene som stiller til sametingsvalget. - Ungdommene våre har gjort en formidabel jobb med å entre en helt ny arena for oss med samepolitikken. Det står det respekt av, og jeg som NSR leder er fryktelig stolt over ungdommene våre, sier Aili. 

Aili Keskitalo (NSR) har også fått besøke noen av de videregående skolene i skolevalgsdebattene, både i Troms og Finnmark. Hun slår fast at ungdommene spør etter læremidler og utdanningspolitikk blant andre tema. – Det har virkelig vært morsomt å treffe de unge velgerne, sier Keskitalo.

Oppfordrer førstegangsvelgerne å bruke stemmeretten

– Jeg håper at førstegangsvelgerne går til stemmeurnene for å gi sin stemme også til sametingsvalg. Hver stemme teller, særlig til sametingsvalget, sier Aili Keskitalo.  I år fordeles også utjevningsmandater etter antallet godkjente stemmer pr. valgkrets. Det betyr at kretser med mange manntallsførte kan miste utjevningsmandat om det er lav valgdeltakelse.

 Norske Samers Riksforbund og Sametinget har tatt initiativ til at skolevalgene også skulle være en del av de nasjonale skolevalgene. - Det skal bli veldig interessant å se om dette er overførbart til Sametingsvalg, sier Keskitalo.

– Akkurat nå gleder jeg meg over resultatet, selv om jeg ikke tar noe på forskudd, avslutter Keskitalo.

Lenke: http://www.nsd.uib.no/


Kontaktpersoner: NSRs presidentkandidat og leder Aili Keskitalo, tel. 950 72 743 og leder av NSRs ungdomsutvalg: Káre-Elle Partapuoli, tel. 90797925

Kommenter denne artikkelen   
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S