!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon NSRs 41. landsmøte holdes i Narvik
De som inviterer til NSRs landsmøte er f.v.: Åge Nordkild, Thomas Myrnes Nygård, Gunn-Britt Retter og Ann-Mari Thomassen
Norske Samers Riksforbund avholder sitt 41. landsmøte i høst, 3.–5. september i Narvik by. Verter for årets landsmøte er lokallagene Hinnøy og omegn sameforening og Bjerkvik og omegn sameforening.

Publisert: 24.06.2010

NSR arrangerer sitt 41. landsmøte i Narvik 3.–5. september 2010. Møtested er Best Western Narvik Hotel ved foten av skianlegget i Fagernesfjellet. Til saker som skal opp til debatt er blant annet samisk helse- og sosialpolitikk, vedtektsendringer, bruk av Finnmarkseiendommens overskudd samt vern versus bruk av samiske områder.

Vern, bruk og oppdrett

Fungerende NSR-leder Gunn-Britt Retter gleder seg til begivenheten. – NSRs landsmøter er en stor samisk happening hvor representanter fra sameforeningene våre over hele landet treffes for å diskutere og gjøre vedtak i dagsaktuelle politiske saker. – Spesielt ser jeg frem til at vi skal diskutere innhold omkring vern og bruk av samiske områder, noe som lokalt i Ofoten er aktuelt gjennom blant annet fiskeoppdrett og kraftindustri. Leder av Bjerkvik og omegn sameforening / Ráhkká ja biras sámiid searvi, Åge Nordkild, sier at engasjementet omkring oppdrett i fjordene utenfor Narvik er stort. – Dette har også vi samepolitikere diskutert lokalt her i Ofoten, men vi registrerer jo også debattene som går i andre samiske fjord- og kystområder. – Det skal bli godt å få samlet organisasjonen til diskusjon omkring oppdrett og bruk av fjordene våre, sier Nordkild, som allerede har tanker om uttalelser og arbeidet videre klart for seg.

Kultur og politikk

NSR har alltid jobbet for å synliggjøre den samiske kulturen på mange områder, og politikk og kultur går på mange måter sammen i en enhet. Landsstyret står som arrangør av selve landsmøtet og innholdet i det, men kulturprogrammert er det lokallagene som inviterer til. Leder for Hinnøy og omegn sameforening / Iinna ja biras sámiid searvi, Ann-Mari Thomassen, forteller at man allerede har kontakt med lokale samiske kulturpersonligheter som skal holde konsert og spille opp til dans lørdag kveld. – Håpet er å få utvidet sesongen i Narvikfjellet med en helg og få holdt landsmøtefesten lørdag i Fjellheisrestauranten. – Derfra ser man store deler av Hinnøya nemlig, og hva er vel flottere enn det? spør Thomassen.

NSRs sekretariatsleder, Thomas Myrnes Nygård, som selv er bygutt født og oppvokst i Narvik, gleder seg til å vise fram sitt hjemsted. – Vi samer bor også i byene, men ofte er verken vi eller kulturen vår særlig synlig der. Derfor tenker jeg at landsmøtet vil bli en god opplevelse for meg personlig når det samiske bringes så tydelig fram i mine egne bygater. – Og fra Fagernesfjellet finnes noe finere å se på enn Hinnøya, avslutter Nygård som kommentar til Thomassen. – Nemlig Vassvik!

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S