!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Infonuorra.no må videreføres!
NSRs sametingsgruppe er kjent med at nettstedet www.infonuorra.no trues av nedleggelse på grunn av manglende finansiering av driften av nettstedet. - Nå må finansieringen komme på plass, sier sametingsrepresentant Miriam Paulsen.Publisert: 15.09.2010

Sametingsrepresentant Miriam Paulsen som også sitter i Sametingets oppvekst-, omsorgs- og utdanningskomite sier at NSR ønsker at Sametinget nå umiddelbart tar ansvar for at ansvarlige myndigheter finner løsninger for videre finansiering og drift av nettstedet. - Etter vår forståelse kommer arbeidet med nettstedet til å avsluttes i oktober allerede, og derfor forventer vi at sametingsrådet nå rydder opp i saken sier Paulsen.

- NSR mener dette er viktig fordi det er et tilbud til samiske ungdommer i hele det samiske området og at nettstedet også tilbyr god informasjon for og av ungdommer generelt sier Paulsen.

- NSR ønsker derfor at nettstedet videreføres og videreutvikles. Arenaer for samisk språkbruk som kan samle samisk ungdom og som bruker de samiske språkene er viktige for fremtiden for samisk språk. Slike arenaer kan være identitetsfremmende og at det er en naturlig sak i dag at ungdommer bruker internett som møtested sier Paulsen.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Til ung og lei av valgflesk fra NSR av Randis Skum 02.10.2010 17:36
Du synes å glemme at AP nå har sittet med makten siden høsten 2007, og med de gode direktelinjene til både fylkesting og regjering, har de hatt de beste forutsetningene til å gjøre noe med saken. Jeg begynner å bli rimelig lei av argumentasjonen fra AP-folk om at alt som de ikke får gjennomslag for, er NSRs feil. Nå må AP begynne å ta ansvar!!
Takk for ditt innlegg. av Miriam Paulsen 24.09.2010 13:19
Infonuorra har vært i drift disse årene, og problemene med finansiering er blitt aktualisert i disse dager. Ære til Nordland fylkeskommune som har drevet tjenesten, men nå må vi sikre at flere tar del i å finansiere tiltaket. Og det haster. Samiske organisasjoner som for eksempel Noereh! og ikke minst SUPU har sine nettsteder på Infonuorra portalen, og at det mener vi er en ny og god utvikling på nettstedet. Tjenesten legges ned i oktober om ikke flere instanser tar ansvar for finansiering. Det er også ett faktum at AP nå har sittet ved makta i tre år. Det betyr at det har vært godt med tid å gjøre noe med denne saken også for den nåværende posisjonen, og slik sett er det ikke rimelig å vise til situasjonen for fire år siden hvor Infonuorra var i full drift og et viktig prioritert tiltak under den fylkeskommunale samarbeidsavtalen
Snakk om dobbeltmoral!! av ung og lei av valgflesk fra NSR 23.09.2010 15:00
NSR har i MANGE ÅR hatt muligheten til å få inn Infonuorra på fast post i Sametingets budsjett. Hvorfor gjorde dere ikke det i de mange år dere selv satt med makta? Det er lett å love bort penger når man ikke har ansvaret lengre!!!!!
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S